Társadalmi felelősségvállalás 7.

Márton-nap

Időpont: 2019. november 8.

Iskolánkban már hagyomány, hogy minden évben egy egész délutános program keretében emlékezünk meg Szent Márton történetéről. Ez a hagyomány szerves részét képezi a gyerekek erkölcsi nevelésének, hiszen fő mondanivalója az önzetlenség, a segítőkészség, valamint a szerénység.

Minden alkalommal igyekszünk a szokásos állandó programjainkat valamivel kiegészíteni. Idén sem volt ez másként.

Mint mindig most is a felvonulást megelőző héten már beépítettük a tanórákba a Márton-nappal kapcsolatos erkölcsi normákról való beszélgetést, feldolgoztuk történetét, dalokat tanultunk és lámpásokat készítettünk.

Mindeközben szerveztük a szokásos tábortüzet, a szülői munkaközösség pedig ezúttal is átvállalta a libazsíros kenyér, valamint a tea elkészítésének feladatát.

Ebben az évben rendhagyó módon nem műsorral egészítettük ki a programot. Megragadva az ünnep lényegét úgy döntöttünk, hogy igazán önzetlen módon, viszont annál konkrétabban szeretnénk segítséget nyújtani. Sajnos nagyon sok igény van a különböző adományokra, mi úgy döntöttünk, hogy egy SMA-beteg kisfiú gyógyításához próbálunk kicsit hozzájárulni azzal, hogy a Márton-napi program részeként süteményvásárt szervezünk.

Az akció meghirdetését kiterjesztettük az egész településre. Felhívtuk a lakosság figyelmét arra, hogy milyen módon járulhatnak hozzá ehhez a kezdeményezéshez.

A község élelmiszerboltjában kihelyezett adománygyűjtő dobozba a pénzadományokat, a falu kultúrházába pedig a süteményeket vártuk. Ebben a feladatban főként az iskolás és óvodás gyerekek szülei vették ki részüket, de bárki számára lehetőség volt arra, hogy egy-egy tálca süteménnyel segítse az esemény sikerességét. Nagy örömünkre rengeteg felajánlás érkezett.

A lámpás felvonulás végén a gyerekek a tábortűz mellett elfogyaszthatták a libazsíros kenyeret és teát, majd indult a sütivásár.

A rengeteg résztvevőnek köszönhetően nagyon szép összeget sikerült összegyűjtenünk, melyet a beteg kisfiú családjának utaltunk át.

Nagy örömünkre szolgál, hogy sikerült az iskola kezdeményezésével egy településszintű programot megszerveznünk és megmozdítanunk az embereket egy ilyen nemes cél érdekében.

Könyvjelzőkhöz Közvetlen link.

A hozzászólások jelenleg ezen a részen nincs engedélyezve.